Srecna Nova Godina  
POČETAK | VESTI | TV PROGRAM | MARKETING | KONTAKT
Pocetak
Kultura
Cirih
Beč
°C do °C °C do °C
Beograd
Berlin
°C do °C °C do °C
DANAS Vreme sutra
     Detaljna prognoza
Cirih
Beč
°C do °C °C do °C
Beograd
Berlin
°C do °C °C do °C
SUTRA Vreme danas
     Detaljna prognoza
Izvor:Pink
[  14:24 / 27.07. ] Štampaj
Kajak: Dragosavljević prvak sveta
Marko Dragosavljević osvojio je titulu prvaka sveta u kajaku jednosedu na 200 metara na šampionatu sveta za mlađe seniore i juniore.
Dragosavlejvić je do zlatne medalje stigao za 35.000 sekundi. Srebrna medalja pripala je Feliksu Kenigu iz Nemačke (00:35.384), dok je bronzu osvojio Balaž Birkaš iz Mađarske (00:35.480).

Imao sam malo lošiji start zbog bočnog vetra i to mi je predstavljalo mali problem u prvih 100 metara. Kada sam ušao u ritam, podigao broj zaveslaja, sve je došlo na svoje. Relano nisam imao ovde ozbiljnu konkurenciju. Osvojena medalja mi je i najveći uspeh u karijeri kada su u pitanju moji vršnjaci. Potvrdio sam da sam najbolji. Sledeći cilj je Milano i medalja na Svetskom prvenstvu koja mi nedostaje. Nadam se da ću za ovo vreme koje je ostalo do odlaska u Milano još pojačati formu i nadam se pobedničkom postolju što bi i značilo odlazak u Rio, zadovoljan je Dragosavljević kojem je to četvrta medalja na stazi u Montemor-u-Velju.

Osvajanjem prve zlatne medalje na Svetskim prvenstvima za seniore do 23 godine za naš nacionalni tim, Dragosavljević, koji je dvostruki prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji, tako je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Naredni izazov za Dragosavljevića je učešće na Prvenstvu sveta koje se u avgustu održava u Milanu, a na kojem se ispunjavaju norme za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Bojan Milinković i Strahinja Stefanović zauzeli su 4. mesto u disciplini K2-200 u konkurenciji juniora. Biljana Relić 5. u juniorskom A finalu discipline K1-200, dok je Bojan Milinković juniorsko A finale u istoj disciplini završio na 4. mestu.

Simo Boltić i Vladimir Torubarov u A finalu discipline K2-200 za seniore do 23 godine zauzeli su 6. mesto.




Nema drugih vesti u ovoj kategoriji.
  W@P | RSS
Pink BH Pink Media Group RTV Pink Pink M ©MMVI, Radio Televizija PINK. All Rights Reserved.